Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ


    Το Υπουργείο Παιδείας μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχεδιάζει την κατάργηση εκατοντάδων σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα. Μετά το κλείσιμο των 1050 σχολείων φέτος το Υπουργείο ετοιμάζει το β΄γύρο καταργήσεων-συγχωνεύσεων με στόχο τη μείωση των δαπανών και εκπαιδευτικού προσωπικού.
   Οι καταργήσες συγχωνεύσεις σχολείων, ως γνωστόν, τινάζουν στον αέρα μεγάλο τμήμα οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών. Η προοπτική αυτή εξυπηρετεί το σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας τόσο στο θέμα των διορισμών νέων εκπαιδευτικών (ο σχεδιασμός είναι να γίνουν ελάχιστοι έως και μηδενικοί διορισμοί τις επόμενες σχολικές χρονιές) όσο και στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας καθώς με τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις "κατασκευάζονται" πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί.
  Ήδη στη Θεσσαλονίκη οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνουν την κατάργηση και συγχώνευση 26 γυμνασίων και λυκείων (11 στην Ανατολική και 15 στη Δυτική Θεσσαλονίκη), οι μαθητές των οποίων θα πρέπει να μεταφερθούν σε γειτονικά σχολεία. Επίσης προτείνουν την κατάργηση τριών ΕΠΑΣ και τριών ΕΠΑΛ στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου