Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Αναδρομική είσπραξη επιδόματος με δικαστική απόφαση


Αναδρομικά πήραν το ποσό του επιδόματος των 176 ευρώ δεκάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν καταφύγει εδώ και χρόνια στη Δικαιοσύνη.

Αναδρομικά πήραν το ποσό του επιδόματος των 176 ευρώ δεκάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν καταφύγει εδώ και χρόνια στη Δικαιοσύνη. Τα ποσά που έλαβαν οι εκπαιδευτικοί είναι αρκετά υψηλά (έως και 10.000 ευρώ), αλλά επειδή η υπόθεση δεν έχει εκδικασθεί ακόμη από το ΣτΕ σε περίπτωση που το ελληνικό Δημόσιο δικαιωθεί, θα ζητήσει τα χρήματα από τους δικαιούχους πίσω!
Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε σχετική ανακοίνωσή της, τα αναδρομικά καταβλήθηκαν στους δικαιούχους αφού εκείνοι δικαιώθηκαν πρωτόδικα, ασκήθηκε έφεση από το ελληνικό Δημόσιο και κατόπιν δικαιώθηκαν τελεσίδικα από το αντίστοιχο Εφετείο.
Σημειώνεται ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει το δικαίωμα να υποβάλει Αίτηση Αναίρεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, πράγμα το οποίο έχει γίνει σε κάποιες περιπτώσεις. Η καταβολή των χρημάτων γίνεται και πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αν το ελληνικό Δημόσιο δικαιωθεί, τότε θα αναζητήσει τα χρήματα που έχει καταβάλει.
Όπως υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σχετικά με την εξέλιξη του δικού μας δικαστικού αγώνα για τα αναδρομικά των 176 €, από την ομάδα δικηγόρων οι οποίοι τότε προτάθηκαν από την ΕΛΜΕ για την υποβολή των αγωγών μας, πληροφορηθήκαμε τα ακόλουθα:
  • Οι περισσότερες αγωγές που υποβλήθηκαν από εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας έχουν δικαιωθεί πρωτόδικα, από το Διοικητικό Πρωτοδικείο.
  • Οι υπόλοιπες έχουν εκδικαστεί και ακόμη δεν έχει εκδοθεί η πρωτόδικη απόφαση. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι η εκδίκασή τους συνέπεσε με απεργίες.
  • Το Δημόσιο άσκησε έφεση στην πρώτη από τις αποφάσεις που μας δικαίωσαν και το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας εκδίκασε την έφεση τον περασμένο Δεκέμβριο και αναμένεται απόφαση σχετικά με αυτή. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγους μήνες θα γνωρίζουμε το τελικό αποτέλεσμα.
Είναι αυτονόητο, δε, ότι το ελληνικό Δημόσιο θα ασκήσει έφεση και στις υπόλοιπες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί και μας δικαιώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου